Jump to Navigation

Ψυχολογική υποστήριξη του H-MGA - 10/10/2024

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου Μυασθενών Ελλάδος,

Από την αρχή ίδρυσης του Συλλόγου Μυασθενών Ελλάδος , ιδιαίτερη μέριμνα υπήρχε για τη ψυχολογική στήριξη των μελών μας και τη λειτουργία ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης . Από το 2009 όπου ξεκίνησε η λειτουργία της ομάδας  με  πρωτοβουλία της κ. Τζορτζιάννα Τσαντήρη ψυχοθεραπεύτριας και μέλος μας  και με την δωρεάν προσφορά των υπηρεσιών της στο σύλλογο  έως και το 2016 , αρκετά μέλη μας πήραν τη βοήθεια που είχαν ανάγκη.

Με μια μικρή διακοπή λόγο πανδημίας, η προσφορά αυτή προς τα μέλη μας συνεχίζετε.

 Με χαρά λοιπόν σας ανακοινώνουμε την έναρξη του νέου προγράμματος της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας του συλλόγου για το έτος 2024-2025, με την Ψυχολόγο και μέλος του συλλόγου μας, Νάνσυ Νενέρογλου.  Το νέο πρόγραμμα απευθύνετε όχι μόνο στα μέλη μας που κατοικούν στην Αθήνα αλλά και σε αυτά που ζουν στην επαρχία. Μια επιθυμία που είχε διατυπωθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από τα μέλη μας εκτός Αθηνών.

Αυτή η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, όπου μπορείτε να μοιράζεστε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας.

Η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι μια πολύτιμη εμπειρία, που συνδυάζει τη δύναμη της κοινότητας με την υποστήριξη της ομάδας. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, θα έχετε την ευκαιρία να συναντηθείτε με άλλα μέλη που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις και να μοιραστείτε την πορεία της ανάρρωσής σας.

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται δια ζώσης κάθε δύο εβδομάδες στο γραφείο του συλλόγου(Βας. Σοφίας 127, Αθήνα) και διαδικτυακά μία φορά το μήνα στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν μέλη μας που κατοικούν εκτός Αθηνών .  Για τον μήνα Οκτώβριο, θα υλοποιηθούν δύο διαδικτυακές συναντήσεις γνωριμίας μέσω της πλατφόρμας zoom.  Μια στις 18/10 και μία στις 25/10 ώρα 18:00-20:00.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με e-mail: info@myasthenia.gr  ή στο τηλέφωνο του γραφείου 211 0172002 (Τρίτη και Πέμπτη 11.00-13.00 )  ή με SMS στο προσωπικό τηλέφωνο της προέδρου κ. Νάντιας Σπίγγου (6944594667),  για να κλείσετε  θέση.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και αφορά αποκλειστικά μέλη του συλλόγου. Σε περίπτωση που δηλώσετε συμμετοχή, είναι σημαντικό να προσέλθετε εγκαίρως, διότι η παρουσία σας είναι πολύτιμη για την επιτυχία αυτού του προγράμματος.

Αυτή είναι μια ευκαιρία για αλληλεγγύη, ανάπτυξη και εποικοδομητική αλληλεπίδραση. Εμείς στον Σύλλογό μας, πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία και την υποστήριξη μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό περιβάλλον που ενισχύει την ψυχική μας υγεία και ευημερία.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και τη συμμετοχή σας σε αυτό το σημαντικό πρόγραμμα. Αναμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι ανάρρωσης και ανακάλυψης μαζί σας.

 

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος

Κωνσταντίνα Σπίγγου

 


 

 



Main menu 2

Article | by Dr. Radut